085 - 27 33 055

Veelgestelde vragen

Algemeen

Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname aan PropaanCollectief.nl?
Nee, deelname aan PropaanCollectief.nl is geheel gratis en vrijblijvend. Echter, kunt u pas profiteren van de scherpe en eerlijke tarieven wanneer u overstapt en onze deelnemersovereenkomst ondertekent.
Wie regelt de overstap van leverancier als hier sprake van is?
PropaanCollectief.nl regelt de volledige overstap van uw oude leverancier naar PropaanCollectief.nl. U ontvangt een overeenkomst van ons waarbij wij op onze beurt een opzegbrief sturen naar uw huidige leverancier. U kunt tijdens uw aanmelding ook aangeven om zelf op te zeggen. Wij bieden dan een voorbeeld opzegbrief aan die u kunt gebruiken. Aan u de keuze. De opzegbrief ziet u ook terug in \”Mijn Collectief\” omgeving onder \”Contractbeheer\”.
Krijg ik een vaste gasprijs gedurende de looptijd van het contract?
Nee, net als de prijs van bijvoorbeeld aardgas en benzine kan de prijs van propaangas fluctueren. Echter PropaanCollectief.nl ziet er op toe dat u gedurende de looptijd een zeer scherp tarief blijft betalen. PropaanCollectief.nl heeft middelen en statistieken omtrent de opbouw van de prijzen, zodat het prijsbeleid goed bewaakt kan worden.
Wat als ik het aanbod van PropaanCollectief.nl niet accepteer?
Indien om welke reden dan ook besluit om niet in te gaan op het door PropaanCollectief.nl onderhandelde aanbod dan hoeft u niks te doen. Uw huidige contract zal in dat geval gewoon doorlopen. Het is wel fijn als u het ons laat weten.
Ik weet de einddatum van mijn contract niet?
Neem contact op met uw huidige leverancier om dit na te vragen.
Ik weet ons exacte verbruik per jaar niet?
Als u geen jaarverbruik kunt opgeven dan is dit geen probleem. Wij zullen u een voorstel doen gebaseerd op een schatting van het verbruik.
Bij welk verbruik is deelname aan het PropaanCollectief.nl interessant?
Deelname aan PropaanCollectief.nl is te allen tijde interessant. Op basis van het aanbod kunt u vervolgens beslissen of u wel of niet meedoet. Ons uitgangspunt is dat bij een overstap naar PropaanCollectief.nl, dit kosteloos is voor alle deelnemers. Vrijwel gelijk begint u met besparen.
Hoeveel kan ik besparen op mijn gasrekening?

Dit is uiteraard afhankelijk van uw verbruik en huidige tarief. Op basis van het aanbod dat PropaanCollectief.nl u doet kunt u dit eenvoudig uitrekenen. Uit metingen die PropaanCollectief.nl gedaan heeft, blijkt dat dit in de honderden euro’s per jaar kan oplopen gedurende uw contractperiode. Voorbeelden van 450,- euro per jaar zijn ons ook bekend.

Wij hebben op lokaal niveau al een collectief opgericht is het dan nog wel interessant?
Dat u al een collectief heeft opgericht geeft aan dat u zich ook bewust van de prijzen die de verschillende leveranciers rekenen. Ongetwijfeld heeft uw collectief al de nodige besparingen opgeleverd. PropaanCollectief.nl trekt het van lokaal niveau naar landelijk niveau omdat we van mening zijn dat er nog meer besparingen gerealiseerd kunnen worden.
Hoeveel accijns zit er op propaan?
Dat kunt u vinden op uw factuur.
Wat is de prijs op dit moment?
Dat vind u op \”Mijn Collectief\” onder het kopje \”Tarieven\”.
Wanneer loopt mijn contract af?
Dat vind u op \”Mijn Collectief\” onder het kopje \”Contractbeheer\”.
Ik wil voor 'x' euro bestellen, kan dat?
Dat kan helaas niet. Wij vullen de tank altijd tot het maximum af omdat we anders niet de gunstige prijs kunnen berekenen. Wel kunnen wij een gespreide betaling aanbieden.
Hoeveel was mijn omzet vorig jaar?
Dat vind u op \”Mijn Collectief\” onder het kopje \”Verbruik\”.
Waarom kan er maar voor twee verschillende contracten worden gekozen?
Omdat contracten met een kortere looptijd dan 3 jaar niet opwegen tegen de kosten van de tank. Doordat wij een digitale aanbieder zijn kunnen wij de kosten reduceren maar helaas niet uitschakelen.
Hoe berekenen jullie het bedrag dat ik bij jullie zou besparen?
Wij hebben de historie van de tarieven uit het verleden. Voor deze tarieven koopt elke leverancier in bij de haven van Rotterdam. Wij vergelijken het bedrag dat u heeft opgegeven met wat u betaald zou hebben bij PropaanCollectief.nl. Heeft u uw laatste factuur niet bij de hand? Dan maken wij een inschatting o.b.v. het gemiddelde verbruik per huishouden. Wanneer blijkt dat u een scherp tarief heeft betaald bij uw huidige leverancier kan het zijn dat u geen voordeel krijgt. Wij nemen dan graag contact met u op om te kijken of uw leverancier dit scherpe tarief kan blijven handhaven. Uit ons onderzoek blijkt dat zij na een scherpe aanbieding de prijzen stapsgewijs verhogen. PropaanCollectief.nl wil naar een eerlijke en scherpe prijs voor iedereen.
Doet PropaanCollectief.nl alleen maar aan automatische incasso?
Ja, maar er zijn uitzonderingen. Indien u zelf uw facturen wilt betalen omdat u een zakelijke deelnemer bent die op kredietwaardigheid gecheckt is, u een gezamenlijke tank heeft waar een aparte overeenkomst voor geldt of dat het een besluit is van de directie dan kunt u dat bij ons doorgeven. U wordt dan van het automatische incasso traject gehaald.
Welk bedrag incasseert PropaanCollectief.nl als ik kies voor een maandelijkse voorschot?
De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van uw gemiddeld verbruik alsmede het formaat van uw tank. Hoe groter het verbruik, hoe hoger het bedrag dat geïncasseerd wordt. Zo hopen wij dat u aan het einde van het jaar geen geld hoeft bij te betalen. Van te voren wordt dit bedrag aan u kenbaar gemaakt.

Gastank

Ik heb nog behoorlijk veel gas in mijn tank zitten en nu willen ze de tank komen omwisselen.
Tijdens het omwisselen van de gastank zal het gas dat in uw oude tank zit overgepompt worden naar de nieuwe tank. Er zal dus geen gas verloren gaan.
Is de veiligheid van mijn gastank wel gewaarborgd bij een nieuwe leverancier?

Zeer zeker. Wij zullen alleen besprekingen voeren met partijen die zorgdragen voor regelmatig onderhoud van uw tank net zoals uw huidige leverancier. Wij werken alleen met gecertificeerde bedrijven met een goede reputatie in de branche.

Ik zit met meerdere personen op één gastank. Kan ik dan deelnemen?
Ja, echter in dit geval is het van belang dat de andere partijen die op dezelfde gastank zijn aangesloten zich ook aanmelden bij PropaanCollectief.nl.
Kan ik als bedrijf deelnemen?
Ja. Deelname aan PropaanCollectief.nl staat open voor zowel particulieren als bedrijven die gebruik maken van propaangas. U kunt bij uw deelname aangeven dat u een zakelijke deelnemer bent.
Mijn tank is leeg, wat nu?

Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u uw levertijd tegen meerprijs laten inkorten. Uw bestelling kunt u doen via \”Mijn Collectief\” onder het kopje \”Gas Bestellen\”. 

Ik wil graag dat jullie 500 liter leveren (dus niet volgooien), is dit mogelijk?
Dan kan helaas niet, wij vullen altijd af tot het maximum. Anders kunnen wij de gunstige prijs niet berekenen. Wel kunnen wij een gespreide betaling aanbieden.
Hoe lang duurt het wisselen van de gastank?

Dit is afhankelijk van de tankinhoud, locatie en weersomstandigheden.

Wie onderhoudt mijn tank?
Om de twee jaar inspecteert een gerenommeerd en gecertificeerd bedrijf uw tank. Vaak worden deze inspecties gedaan na een tankbeurt. Na 6 jaar vindt er een herkeuring plaats dat word uitgevoerd door de instantie Energie Consult Holland. Na 12 jaar krijgt u een geheel nieuw gekeurde tank.
Waarom bieden jullie verschillende tankformaten aan?
Uw verbruik wordt afgestemd op de juiste tankinhoud. Daarom zijn er verschillende formaten verkrijgbaar.
Ik moet volgens mijn gemeente mijn tank verplaatsen. Kan ik dat zelf doen?
Nee, neem hiervoor contact op met PropaanCollectief.
Wat is de prijs voor een nieuwe tank?
Wij verhuren tanks. Wij verkopen ze niet. De huurprijs voor een tank is afhankelijk van de grootte. U huurt een tank vanaf € 75,- per jaar incl. BTW bij elke contractduur.

Telemetrie

Wat is Telemetrie?
Telemetrie zorgt ervoor dat u nooit in de kou komt te zitten. De inhoud van uw tank wordt via een kastje aan ons doorgegeven waardoor wij op tijd uw tank kunnen bevoorraden. U heeft er geen omkijken meer naar.
Wat kost Telemetrie?
Telemetrie kost € 150,- per jaar incl. BTW.
Hoe werkt Telemetrie?
Telemetrie pakt het signaal op van de inhoudsmeter van uw tank. Dit signaal wordt omgezet naar een digitale omgeving waardoor zowel wij als u kunt zien wat de inhoud van de tank is.
Ik heb op de tank van mijn huidige leverancier telemetrie zitten. Kan ik het kastje behouden?
Nee. Het telemetriekastje is, net als de propaantank, eigendom van de leverancier. Indien u bij ons telemetrie wil aanschaffen kunt u dat via “Mijn Collectief” bestellen. U krijgt van ons een eigen kastje die in verbinding staat met u persoonlijke monitor systeem in Mijn Collectief.
Wat moet ik doen als er een storing is met mijn telemetrie?
Direct contact opnemen met PropaanCollectief.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat uw tank tijdig wordt gevuld en de storing z.s.m. wordt verholpen.
Wat is de levertijd van Telemetrie?
Op het moment dat u telemetrie heeft aangevraagd bedraagt de levertijd 20 werkdagen.
Heeft u een vraag die hierboven niet wordt beantwoord? Neem dan contact met ons op.

Sluit vandaag nog aan bij het collectief!

Bereken meteen uw voordeel!

Waarom PropaanCollectief?

Altijd een eerlijke prijs
24/7 online bestellen
Onafhankelijk
Transparant
Voordelige contracten