085 - 27 33 055

Gastank plaatsen of omwisselen

PropaanCollectief.nl komt gratis een nieuw gekeurde, op de behoefte van de deelnemer afgestemde, gastank plaatsen. Deze gastank wordt tegen een vaststaand tarief bij PropaanCollectief.nl gehuurd en wij verzorgen vervolgens de plaatsing voor u via een erkende installateur. De aanwezige hoeveelheid propaangas wordt overgepompt in de nieuwe gastank en de huidige tank wordt dichtgedraaid, losgekoppeld en aan de kant getakeld. Vervolgens wordt het leidingwerk aangesloten en controleert de monteur of alle nieuwe aansluitingen goed functioneren. De verhuurder van de oude propaantank zal de tank daarna komen ophalen.

Het leveren, plaatsen, installeren, vullen, controleren, kortom alles wordt geregeld door PropaanCollectief.nl.

gastank plaatsen propaancollectief

 

Omwisselen van huidige gastank

 

Heeft u momenteel al een gastank? Meestal is de oude tank een onderdeel van het contract tussen u en uw vorige propaangasleverancier. Daarnaast vallen propaantanks onder strenge keuringen en dienen ze na 12 jaar te worden vervangen en volledig te worden gereviseerd. Om gelijk een goede start te maken, komt PropaanCollectief.nl daarom direct een nieuwe gastank plaatsen.

 

Gastank plaatsen prijs

 

 Bij PropaanCollectief is de huurprijs (vanaf € 75,00 per jaar) inclusief het plaatsen van de gastank en hier komen verder geen extra kosten bij. PropaanCollectief.nl kiest ervoor om dezelfde prijzen aan te houden voor álle deelnemers. Bij het aanmelden kunt u kiezen uit verschillende formaten. 

 

Waar mag ik mijn gastank plaatsen?

 

Als nieuwe propaangasgebruiker dient u te zorgen voor de juiste locatie om de gastank te kunnen plaatsen. Om gebruikers en hun omgeving te beschermen, heeft de overheid regels opgesteld met betrekking tot de plaats van de bovengrondse propaangastank. PropaanCollectief.nl geeft u graag advies voor het kiezen van de juiste plek tijdens het gastank plaatsen. Voor een goed overzicht van de afstandseisen kunt het onderstaande overzicht raadplegen. De afstand hangt onder andere samen met de inhoud van de propaantank. Wij leveren verschillende formaten propaangastanks, beginnend bij 990L (ca. 1M3) tot 9100L (ca. 9M3) voor particuliere propaangebruikers. Let op: voor woonboten gelden andere wettelijke bepalingen voor het plaatsen van een propaangastank. Raadpleeg hiervoor altijd uw eigen gemeente voor de voorwaarden van de plaatsing. Onderstaande tabel staat een overzicht van de afstanden die er moeten worden gerespecteerd. Bij vragen kan je natuurlijk altijd terecht bij de klantendienst op 085 – 27 33 055.

 

Situatie Afstand
Openbare weg met brandwerende muur 3m
Erfafscheiding met brandwerende muur 3m
Opstallen met brandwerende muur 3m
Openbare weg 5m
Erfafscheiding 5m
Opstallen (woningen, schuren, …) 7,5m
Propaantank 7,5m
Opstal met brandbaar materiaal 15m

 

Zo plaatsen wij uw nieuwe gastank:

 

Prijs Propaangas 2015 Propaan Collectief Dagprijs Propaan
1. PropaanCollectief.nl maakt een afspraak met u over de plaatsingsdatum. 2. Een erkende installateur komt aan op de afgesproken datum. De klant heeft ervoor gezorgd dat de plek waar de tank moet komen te staan goed bereikbaar is.
Prijs Gas Tank Propaan Propaan Tank Inspectie
3. ​De propaantank wordt geplaatst op de aangewezen plek. Deze plek moet voldoen aan de daaraan gesteld eisen. 4. De installateur sluit de leidingen aan.
Propaan Prijs CV Goedkoopste Gasleverancier Prijs
5. Wanneer de installatie is afgerond, start de installateur de CV installatie op en controleert of alles werkt. 6. De installateur geeft u een korte instructie en verzoekt u om het plaatsingsdocument te tekenen.
Propaangas Prijs Per M3 Propaan Gasleveranciers
7. Nu kunt u gas bestellen op PropaanCollectief.nl. U ontvangt hier later via e-mail een bevestiging van. 8. De gasleverancier komt uw tank vullen.

 

Sluit vandaag nog aan bij het collectief!

Bereken meteen uw voordeel!

Waarom PropaanCollectief?

Altijd een eerlijke prijs
24/7 online bestellen
Onafhankelijk
Transparant
Voordelige contracten