085 - 27 33 055

 

Het ontstaan van PropaanCollectief

Eind 2011 stond één van de initiatiefnemers van PropaanCollectief.nl op het punt een nieuw contract af te sluiten voor de levering van propaangas en de huur van een nieuwe gastank. Om zoveel mogelijk te kunnen besparen, stortte hij zich op de ingewikkelde en ondoorzichtige propaangasmarkt. Hij had al snel door dat iedere propaangasleverancier unieke en zeer wisselvallige prijzen hanteerde. Zelfs bij vergelijkbare hoeveelheden in dezelfde gebieden. Daarnaast was er altijd sprake van koppelverkoop. Het bedrijf dat de tank verhuurde, leverde eveneens het gas. Ieder contractaanbod had een looptijd van minimaal 5 jaar en binnen die tijd konden de prijzen aanzienlijk stijgen.

Wij deden bij andere propaangasgebruikers en hoorden dat zij ook gefrustreerd waren door de onduidelijkheid en ondoorzichtigheid van de leveranciers. Ook zij betaalden tot wel twaalfhonderd euro te veel per jaar. In de vrij onduidelijke wereld van propaangasleveranciers willen wij de deelnemers aan PropaanCollectief.nl op een simpele, heldere en overzichtelijke manier inzicht geven in de propaangastarieven. Hiervoor hebben wij een collectief opgericht waar particuliere – en zakelijke propaangasgebruikers zich bij kunnen aansluiten. Het doel hiervan is samen een blok te vormen tegen de woekertarieven die tot nu toe worden gehanteerd. Door middel van het veilingsysteem kunnen gerenommeerde propaangasleveranciers hun goedkoopste bod uitbrengen tijdens een propaanveiling voor het leveren van propaangas.

Onafhankelijk en flexibel

Deelnemers aan het collectief zijn op deze manier niet langer afhankelijk van één en dezelfde gasleverancier die ook de tank plaatst. Propaangasleveranciers hebben de vrijheid om een eigen marge te berekenen bovenop de geldende Rotterdamse dagprijs. Die tarieven zijn daardoor vrij ondoorzichtig. Vaak betalen buren of plaatsgenoten voor dezelfde kwaliteit en hoeveelheid propaangas totaal verschillende prijzen. Wij willen deze marges inperken en wij willen de totale gasleverantie helder en overzichtelijk maken door als collectief te participeren in propaan veilingen.

Door het plaatsen van een veilige en op de deelnemer afgestemde tankoplossing is de mogelijkheid gecreëerd om geselecteerde propaangas toeleveranciers tegen een scherp tarief de tanks te vullen met propaangas. Periodiek wordt er door PropaanCollectief.nl namens de deelnemers onderhandeld met de toeleveranciers.

Vaste tank, wisselende leveranciers

PropaanCollectief.nl levert een nieuwe, op de behoefte van de deelnemer afgestemde, gastank. Deze gastank wordt tegen een vaststaand tarief bij PropaanCollectief.nl gehuurd. De leverancier die op dat moment het beste bod heeft uitgebracht mag de tank bij de deelnemer komen vullen. Het leveren, installeren, vullen, controleren, kortom alles wordt geregeld door PropaanCollectief.nl.

De toekomst

Door het collectief te laten groeien kan PropaanCollectief.nl scherpere prijzen onderhandelen voor haar deelnemers. PropaanCollectief.nl is een vaste speler op de markt met een groeiend aantal deelnemers. PropaanCollectief.nl is de onafhankelijke en voordelige energieaanbieder binnen de propaangasmarkt en alles wordt online, dus met lage kosten, afgehandeld. Aan de deelnemers die aan het collectief deelnemen zullen andere aanbiedingen worden aangeboden. Als er door gezamenlijk in te kopen op het gebied van duurzaamheid en/of andere “in en om het huis” gerelateerde producten of diensten voordeel behaald kan worden, dan zal PropaanCollectief.nl haar deelnemers vrijblijvend de mogelijkheid geven om hiervan te profiteren.

Sluit vandaag nog aan bij het collectief!

Bereken meteen uw voordeel!

Waarom PropaanCollectief?

Altijd een eerlijke prijs
24/7 online bestellen
Onafhankelijk
Transparant
Voordelige contracten