085 - 27 33 055

Een propaantank kopen of een propaantank huren? Overweegt u een propaantank aan te schaffen dan is deze vraag vast bij u op gekomen. Wij zetten de verschillen even voor u op een rijtje zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Propaantank kopen

De meeste propaangasgebruikers kiezen ervoor om zich aan te sluiten bij een vaste propaangasleverancier. Deze leverancier verhuurt en installeert dan meteen een propaangastank. Dit betekent wel dat u vervolgens vast zit aan deze ene propaangasleverancier, ondanks prijswijzigingen. Maar wist u dat u ook voor een eigen tank kunt kiezen? U kunt dus zelf een propaangastank kopen. Dit betekent dat u zelf op zoek kunt naar de goedkoopste propaangasleverancier, aangezien u niet vastzit aan 1 contract.

Het kopen van een propaantank betekent echter ook dat u bij elke propaangas bestelling opnieuw op zoek moet naar de goedkoopste aanbieder. De prijzen voor propaan veranderen namelijk dagelijks dus u zult bij elke nieuwe bestelling weer alle prijzen moeten vergelijken zodat u de goedkoopste aanbieder kunt kiezen en daadwerkelijk goedkoper uit bent dan wanneer u een propaangastank huurt.

Kosten gas tank kopen

Uiteraard betekent de eigen aanschaf dat de aanschaf en installatiekosten voor uw rekening komen. Daarnaast zult u moeten betalen voor het aanleggen en keuren van de propaantank. Wilt u een propaantank kopen dan bent u namelijk zelf verantwoordelijk voor de verplichte herkeuring van de propaangastank na 10 jaar. Huurt u een propaangastank bij een gasleverancier dan zijn dit soort kosten inbegrepen.

Propaantank bij PropaanCollectief

Bij het aanmelden voor PropaanCollectief huurt u ook een propaantank, net zoals bij andere gasleveranciers. Het grote verschil is echter dat u niet vastzit aan 1 gasleverancier. Via onze veiling garanderen wij namelijk altijd de laagste prijs voor het bijvullen van uw gastank.

PropaanCollectief levert gratis een splinternieuwe, op de behoefte van de deelnemer afgestemde, propaangastank. Wij verzorgen vervolgens de plaatsing voor u via een erkende installateur. De leverancier die op dat moment het beste bod heeft uitgebracht mag de nieuwe gehuurde propaangastank bij de deelnemer komen vullen. U bestelt uw gas gewoon bij PropaanCollectief, deze selecteert via een propaanveiling de leverancier voor uw regio voor een bepaalde periode en uw huur tank wordt gevuld tegen het scherpste tarief.

Daarnaast huurt u deze propaangastank voor een vaste prijs. U huurt al een propaan tank voor de prijs van € 61,98 excl. BTW per jaar. Dat is € 75,- inclusief BTW en plaatsing van de propaantank. Bij het aanmelden kunt u kiezen uit verschillende formaten. Het leveren, installeren, vullen en controleren van uw propaangastank wordt geregeld door PropaanCollectief. Deelnemers hebben hier geen omkijken naar. Geïnteresseerd in hoeveel u kunt besparen door collectief deel te nemen aan propaan veilingen via Propaan Collectief? Bereken uw voordeel.

Sluit vandaag nog aan bij het collectief!