085 - 27 33 055

We hebben al eerder in een blog uitgelegd wat propaangas is. We vertellen u er graag meer over. Want u gebruikt vaker propaangas dan u denkt. Wanneer? We zullen het u vertellen.

Dagelijks gebruik

Iedereen heeft gas nodig voor de verwarming en warm water uit de kraan. Sommige mensen hebben een propaantank in hun tuin staan om zichzelf hiervan te voorzien. Vaak is dit voor de huizen buiten de stad óf tijdens de bouw van een nieuwe wijk. U heeft een losse gastank nodig als uw huis (nog) niet is aangesloten op het aardgasnetwerk.

Iedereen gebruikt het…

Maar wat mensen vaak niet weten: onbewust gebruikt iedereen propaangas! Denk maar eens aan de BBQ, terrasverwarmers en kleine gasflessen (zoals deodorant). Kampeert u wel eens met de caravan of in een tent? Dan gebruikt u vaak een fles propaangas voor de kookpit of de verwarming in uw caravan.

Auto’s

LPG is een olie dat gebruikt wordt voor auto’s en andere voertuigen. Dit is een mengsel van propaan, butaan en vele andere, vaak vervuilende stoffen. LPG in een losse gas­fles is verboden in Nederland, omdat het onderhouden en gefilterd moet worden. Bij professioneel gebruik, zoals bij heftrucks, is het wel toegestaan. De consument moet voor het tanken van LPG naar een speciaal gasvulstation.

PropaanCollectief levert grote tanks voor dagelijks gebruik. Bent u niet aangesloten op het gasnetwerk? Wilt u ‘s winters toch uw kacheltje laten branden? Dan is PropaanCollectief de oplossing!